20 Mayıs 2013 Pazartesi

Sağlık Sigortası Faydaları ve Fiyatları

Sağlık Sigortası Nedir?

Sağlık Sigortası, sigortalanan kişinin hastalıklar ve kazalar sonucu oluşacak sağlık giderinin karşılanması için hazırlanmış kişiye özel sigortadır.

Sağlık Sigortalı Olan Nasıl Korunur?

Sağlık sigortalı olan bir kişi, özel ve genel şartlar dâhilinde, bilinen limitler daha önceden sigorta poliçesinde belirtilen olası risklere karşı sigortalıyı korur. Özel Sağlık Sigortası kapsamında olası risklerden korunmak mümkün olmakla beraber günümüzde sık başvurulan bir yöntemdir. Özel bir Sağlık Sigortası poliçesinde en önemli unsurlardan biri genel ve özel şartlardır. Özellikle incelenmesi ve kişiye en uygun poliçenin seçilmesi gerekir. Genel şartlar bölümü tüm sigorta şirketleri içinde fazla farklılık göstermemesine rağmen özel şartlar bölümünde sunulan sigorta hizmetleri tüm sigorta şirketlerinde farklılık arz eder. Dikkat edilmesi gereken özel şartlar dışında her bireyin yaptırması gereken bir uygulamadır.

Sağlık Sigortasının Yararları

sigorta
Sağlık Sigortası, sigorta yaptıran sigortalılara istedikleri takdirde veya gerekli bir durumda doktor veya sağlık kurum veya kuruluşunda tedavi olma olanağı, fırsatı tanımaktadır. İnsan yaşamına, sağlına bu denli önem verilmekte ve korunmaktadır. Sigorta şirketi, yaptığı sigorta poliçesinin kapsamına göre sigortalının geçirdiği herhangi bir hastalık ya da kaza sonucunda ortaya çıkan ayakta veya yatarak tedavilerine ait masrafları karşılamayı taahhüt eder. Üstelik bunu eğer Sağlık Sigortasını yapan kişi özel bir şekilde sigortada belirtirse her nerede olursa olsun ister yurtiçi ister yurtdışı hiç fark etmez dünyanın neresinde olursa olsun sigorta bütün sağlık masraflarını karşılar. Sağlık Sigortası yüksek meblağlı giderleri karşılayarak sigortalının en zor anlarında en büyük yardımcısı olur ve olacaktır.

Seyahat sağlık sigortası da yine kişilerin yaptırması gereken, seyahat esnasında gelebilecek her türlü durumlar karşısında onları güvence altına alan sigortadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder